Verbouwingen

architect jabbeke

Hedendaagse Architectuur volgens uw wensen

regio JABBEKE OOSTENDE BRUGGE ROESELARE ZEDELGEM TORHOUT

uw wensen

mijn prioriteit

Verbouwing en uitbreiding

 

 

Halfopen bebouwing, waarvan het hoofdvolume werd verbouwd en zeker in een nieuw hedendaags jasje werd gepast, waarbij op het gelijkvloers ook een grote uitbreiding werd gerealiseerd met een autostalplaats en keuken met bijkeuken. De donkergrijze portiek heeft het geheel heel wat extra privacy en diepte aan het ontwerp.

Uitbreiding op de verdieping = optoppen

(in houtskeletbouw)

 

Als de bestaande funderingen of de draagkracht van het gelijkvloers mogelijks niet voldoende is, dan kan er toch nog op de verdieping gebouwd worden met behulp van een lichte constructie. Houtskeletbouw heeft een licht gewicht en is ook nog een droogbouw systeem. Twee vliegen in één klap. In dit geval werd de alle gevel- en tussenmuurdelen met een kraan prefab gemonteerd.

De afwerking kan met zowat alle materialen, zoals je ziet : open planken, gecoate stalen platen,, maar ook sierpleister, sidings, kunsthars og cementgebonden gevelplaten, baksteenstrips, leien en nog meer.

Verbouwing en uitbreiding

 

 

Van dit project is duidelijk af te lezen wat er werd verbouwd en wat er werd bijgebouwd. De bestaande bouwvolumes zijn herkenbaar gebleven, want zowel de gevelstenen, de raamopeningen en de daklvakken werden gerespecteerd. De bestaande garage en inkom werden verbouwd tot ruimere inkom met toilet en vestiaire en een bureel. Verder werd de woning uitgebreid met een open keuken en een dubbele garage met zolderruimte.

De contrasterende kleur van de nieuwe elementen geven het pand ook meteen een hedendaags uitzicht.

Ons respect voor het bestaande pand is over duidelijk.